Topsport Talentschool

Sport is en blijft een van de gezichtsbepalende aspecten van onze school. Dat komt tot uiting in onze Sportacademie, topsportklassen en onze status van Topsport Talentschool: we begeleiden topsport-leerlingen op vmbo-t-, havo en vwo niveau.

Topsportleerlijn, voor topsporters in de dop

Op het Calandlyceum hebben we tot en met het zesde jaar een aangepast rooster en vrijstellingen voor leerlingen met een topsportstatus, zodat zij hun schooldiploma halen én hun sportambities kunnen waarmaken.

• LOOT-brugklas: een aparte brugklas, alleen voor leerlingen met LOOT-status. Deze brugklas is hét startblok voor een schoolloopbaan voor jonge topsporters.
  • Na de eerste twee jaar in de topsport-brugklas, gaan zij door met de topsportleerlijn, met aangepast roosters en vrijstellingen.
  • Leerlingen die havo of vwo doen, komen vanaf de vierde in een combinatie klas met meerdere leerjaren bij elkaar. Zij zitten dus altijd met andere topsporters samen in een les.

Wat maakt het Calandlyceum een Topsport Talentschool?

Als Topsport Talentschool zijn we volledig ingesteld op jonge topsporters met drukke schema’s en volle dagen. Meedenken, flexibel zijn en er tegelijkertijd toch voor zorgen dat zij hun diploma halen, dat is voor ons dan weer de sport. Jaarlijks lopen er zo’n 200 jonge topsporters bij ons rond. En dat aantal is groeiend met de oprichting van de Caland Sportacademie. Ook hebben we al ruim tien jaar onze eigen basketball academy: Basketball Academy Amsterdam.

Als Topsport Talentschool spelen wij in op de behoefte uit de maatschappij en de sportwereld. Het is belangrijk leerlingen te laten excelleren. Dromen van jonge mensen komen daardoor uit. Lieke Martens, oud LOOT leerlinge van het Calandlyceum, is daar een mooi voorbeeld van.

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.