Topsport Talentschool

Sport is en blijft een van de gezichtsbepalende aspecten van onze school. Dat komt tot uiting in onze sportklassen en onze status van Topsport Talentschool: we begeleiden topsport-leerlingen op vmbo-t-, havo en vwo niveau.

Topsportleerlijn, voor topsporters in de dop

Op het Calandlyceum hebben we tot en met het zesde jaar een aangepast rooster en vrijstellingen voor topsport-leerlingen, zodat zij hun schooldiploma halen én hun sportambities kunnen waarmaken.

• LOOT-brugklas: een aparte brugklas, alleen voor leerlingen met LOOT-status. Deze brugklas is hét startblok voor een schoolloopbaan voor jonge topsporters.
  • Na de eerste twee jaar in de topsport-brugklas, gaan zij door met de topsportleerlijn, met aangepast roosters en vrijstellingen.
  • Leerlingen die havo of vwo doen, komen vanaf de vierde in een zogeheten HVLOOT klas. Zij zitten dus altijd met andere topsporters samen in een les.

Wat maakt het Calandlyceum een Topsport Talentschool?

Als Topsport Talentschool zijn we volledig ingesteld op jonge topsporters met drukke schema’s en volle dagen. Meedenken, flexibel zijn en er tegelijkertijd toch voor zorgen dat zij hun diploma halen, dat is voor ons dan weer de sport. Jaarlijks lopen er zo’n 250 jonge topsporters bij ons rond. En dat aantal blijft groeien, onder andere ook door de samenwerking met Ajax en CTO Amsterdam. Ook hebben we onze eigen basketball academie: Basketball Academie Amsterdam.

Als Topsport Talentschool spelen wij in op de behoefte uit de maatschappij en de sportwereld. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid. Sportleerlingen leren in teamverband te opereren, tonen doorzettingsvermogen om hun doel te bereiken en worden door hun veeleisende verplichtingen gedwongen structuur in hun dagindeling aan te brengen. Het is belangrijk leerlingen te laten excelleren. Dromen van jonge mensen komen daardoor uit. Lieke Martens, oud LOOT leerlinge van het Calandlyceum, is daar een mooi voorbeeld van.

© 2018 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.