Nieuws

6 dec

Calandlyceum en Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag wordt elke tweede vrijdag in december gevierd, maar waar staat de kleur paars precies voor? In de regenboog vlag (LHBTI+ - vlag) staat de kleur paars voor spirit, ook wel enthousiasme! De dag is in de VS door leerlingen in het leven geroepen om aandacht te geven aan sekse, gender en seksuele diversiteit omdat zelfmoordcijfers onder LHBTI+ leerlingen heel hoog waren

LEES MEER

1 dec

Bijna 18 VO

Vanaf je 18e krijgen je ouders geen kinderbijslag meer voor jou. Maar wist je dat je dan wel recht hebt op een tegemoetkoming scholieren als je op het voorgezet onderwijs zit?

LEES MEER

1 dec

Bijna 18 mbo

Wist jij dat je vanaf je 18e recht hebt op studiefinanciering als je een voltijd mbo-opleiding doet? Je hebt sowieso recht op een basisbeurs en het studentenreisproduct. 

LEES MEER

18 nov

Vecon Businessschool certificaat voor Calandlyceum

Het Calandlyceum heeft opnieuw het Vecon certificaat voor vwo ontvangen en mag zich voor de komende twee jaar weer VECON BUSINESS SCHOOL (VBS) noemen. Hiermee zijn wij één van de 71 scholen in Nederland die op dit moment gecertificeerd is als Vecon Business school (VBS). Leerlingen die in de bovenbouw vwo het vak bedrijfseconomie kiezen volgen enkele modules zoals Basiskennis Marketing en het opzetten van een eigen bedrijf. Ze maken kennis met ondernemerschap, werken aan opdrachten die de economische kennis verbreden/verdiepen en komen ze in aanraking met de praktijk. Daarnaast kunnen ze als bewijs voor deze inspanningen een VBS-certificaat krijgen. 

Wilt u meer informatie? 

De volgende docenten kunnen u hier alles over vertellen:

Yusuf Yumusak

Justin Westenberg

Frank Bleize

 

LEES MEER

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.