Samenwerking met CTO Amsterdam

Als (aankomend) topsporter heb je veel tijd nodig voor trainingen, wedstrijden en reizen. We werken nauw samen met het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam. Dat betekent dat je bij ons de gelegenheid krijgt om sporten, wonen en leren te combineren. We hebben een CTO-klas voor topsporters vanaf 4 havo en vwo.

Topsportleerlingen die meedoen aan een CTO-programma, kunnen een kamer krijgen in de flat Meer en Vaart (vlak naast school) en volgen lessen volgens een apart rooster. Dat rooster stelt hen in staat om optimaal te trainen, vaak twee keer op een dag.

Amsterdam: een van de vier CTO’s

Er zijn in Nederland vier CTO’s: Amsterdam, Papendal, Heerenveen en Eindhoven. De CTO’s zijn een initiatief van sportkoepel NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De CTO’s passen bij de nationale ambitie om tot de tien beste sportlanden van de wereld te behoren.

Programma’s van CTO Amsterdam :

• voetbal
  • honkbal
  • basketball
  • roeien
  • zwemmen
  • rugby

Wil je weten hoe het is om mee te doen aan zo’n programma? Deze filmpjes over topssport en het Calandlyceum geven je een goede indruk.

Lees ook deze interviews:

Basketballsters Laura Cornelius en Emese Hof: “Hartstikke speciaal: de kansen die we hier krijgen om onze droom te realiseren”
Turnster Sanna Veerman (NAPnieuws.nl, jan. 2016): “De zoektocht naar balans tussen sport en studie”
Zwemster Robin Neumann (Topsport Amsterdam Magazine): “Op weg naar Rio”

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.