Samenwerking met Ajax

Steeds meer jeugdspelers van Ajax krijgen les op het Calandlyceum. Twee dagen per week doen ze dat op school, drie dagen per week gaan leraren naar het schoolgebouw op sportpark De Toekomst, naast de ArenA, om daar les te geven. Op die manier hebben de jonge Ajacieden meer tijd om te trainen en nog beter te worden.

Bekende Ajacieden die vroeger op het Calandlyceum hebben gezeten zijn Ryan Gravenberch, Nigel de Jong, Gregory van der Wiel, Jeremain Lens en Kenny Tete.

Ger Boer, manager Studiezaken bij Ajax: “Het is onze ambitie om de jongens meer tijd te geven voor hun trainingen, maar dat kan alleen als je dat goed combineert met je studie.” Edwin van der Sar, Ajax-directeur, beaamt dat: “We hebben veel goede dingen over het Calandlyceum gehoord, vanuit andere takken van sport. Het is belangrijk voor jonge sporters om aan school te blijven denken, je studie af te maken – want een carrière in het eerste is niet voor iedereen weggelegd.”

Onze directeur, Wendelien Hoedemaker, is blij met de samenwerking met Ajax. “Het faciliteren van jonge topsporters past in de ambitie van het Calandlyceum als Topsport Talentschool .”

Sinds november 2020 is De Toekomst een officiele nevenvestiging geworden van het Calandlyceum en daarmee een zelfstandige VO school.

© 2022 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.