Méér dan een goed diploma

Voorop staat dat je met een goed diploma na het Calandlyceum verder kunt. Maar ook willen wij dat onze leerlingen zich - in de veilige omgeving van school - sociaal en emotioneel kunnen ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige jong volwassenen. Daar begeleiden wij onze leerlingen dus ook zo goed mogelijk bij, van brugklas tot eindexamen.

Talenten ontdekken en je breed ontwikkelen

Onze school staat bekend om de extra aandacht voor talentontwikkeling, met name op het gebied van sport en kunst & cultuur. Zaken die uitnodigen om te onderzoeken waar je allemaal toe in staat bent. Daarvoor bieden we al jaren, binnen en buiten de school, lessen en extra activiteiten aan. Niet alleen om talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, maar ook om nieuwe dingen uit te proberen. En dat past natuurlijk helemaal in onze visie op onderwijs. Want leren is meer dan lessen volgen.

Sinds 1976 in Amsterdam Nieuw-West

Het Calandlyceum staat midden in stadsdeel Nieuw-West en is een openbare schoolgemeenschap, opgericht in 1966. Als openbare schoolgemeenschap maken we geen onderscheid naar godsdienst of levensbeschouwing. En dat verwachten we ook van onze leerlingen en hun ouders/verzorgers .

© 2018 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.