Gezonde school

Gezonde leerlingen presteren beter. Daarom is het Calandlyceum een Gezonde School. Dat betekent dat wij werken aan gezondheid in en om de school. We maken leerlingen en medewerkers bewust van wat gezond en ongezond is. Dat doen wij in nauwe samenwerking met de Ouderraad en steun door de Gemeente Amsterdam.

Hoe zorgen we op school dat een gezonde leefstijl vanzelfsprekend wordt?

Met bewegen en sporten. Als school waar sport een van de gezichtsbepalende aspecten is, stimuleren we leerlingen doorlopend om te bewegen. Dus ook buiten de gymzaal. We bieden veel sport- en buitenactiviteiten (onder en buiten schooltijd), zijn vaak te vinden in de Calandhal vlak naast onze school, hebben sportklassen en er lopen jonge topsporters bij ons rond.

Met voorlichting. Zo organiseerde de Ouderraad een interactieve avond met de populaire Prof. Erik Scherder, voor leerlingen, ouders en leerkrachten. Prof. Scherder liet zien dat meer bewegen positieve invloed heeft op de ontwikkeling van onze hersenen. Ook hebben wij een team van medewerkers die leerlingen voorlichting geven over alles wat met gezondheid te maken heeft, zoals gezonde voeding, de productie van biologische groenten en meer en anders bewegen.

Met gezond eten en drinken. Natuurlijk bieden wij in onze schoolkantine gezonde producten en stimuleren wij onze leerlingen deze ook te kopen. En er is altijd gratis vers, koud tapwater voor de kinderen. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

© 2018 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.