CultuurProfielSchool

KUNST en Cultuur 

Overal in het Calandlyceum kom je kunst en cultuur tegen. In de vorm van exposities, kunstwerken, dans- en muziekvoorstellingen of fotoreportages. Daar zie je concreet wat we doen en maken tijdens alle expressievakken en beeldende vormgeving. Als één van de CultuurProfielScholen in Amsterdam laten we al onze leerlingen zo bouwen aan hun identiteit. Ons kunst- en cultuuronderwijs laat jou ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wil. Dat hoort dan weer bij ónze identiteit.. 

Wat hebben we als Cultuurprofielschool te bieden? 

Daltonbanden kunst 
Borrel je van de ideeën? Ben je graag creatief bezig? Tijdens de wekelijkse Daltonband kan je kiezen voor extra uren beeldende kunst en drama. Soms krijg je dan workshops in fotografie, dans, muziek en nieuwe media. Maar er zijn ook extra uitjes zoals het bezoeken van een voorstelling in een theater, een expositie in een museum of het kijken van een documentaire. Na elke activiteit ga je zelf aan de slag en kun je met alle inspiratie je eigen ideeën uitwerken.  

De kunstband op het Calandlyceum is er in het 1e en 2e jaar voor alle niveaus. 

Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) & expressievakken 
Jij krijgt in de eerste twee leerjaren de vakken tekenen, handvaardigheid, muziek en drama. Als je dat wil, kan je in de bovenbouw kiezen voor CKV als examenvak. Zit je op de havo dan kan je in de derde klas kiezen voor de Daltonband Theater. Vmbo-t en havo leerlingen kunnen ook het vak drama kiezen als eindexamenvak. 

Theater
Het Calandlyceum heeft een mooi eigen theater. Daar heb je natuurlijk je drama-lessen. Maar op de vrijdagmiddag hebben wij daar ook het schooltoneel. Wij komen na schooltijd bij elkaar met een groep gemotiveerde leerlingen om toneel te spelen, te improviseren, plezier te hebben en een mooie voorstelling te maken voor jouw familie en vrienden. 

Muziek 
We hebben een speciaal muzieklokaal. Tijdens muziekles kan je kennis maken met verschillende muziekinstrumenten en soorten muziek. 

Culturele projecten & activiteiten 
In elke CALAND-week (activiteitenweek) valt er voor iedere klas wel iets cultureels of kunstzinnigs te beleven. De ene keer komt een danser of dichter langs in het klaslokaal, een andere keer bezoek je een voorstelling in theater de Meervaart of luister je naar muziek in Muziekgebouw aan 't IJ. 

 
 

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.