Dyslexie en dyscalculie

Als je lezen, spellen of rekenen lastig vindt, kan het zijn dat je dyslexie of dysalculie hebt. Dan heb je wat meer tijd nodig om het onder de knie te krijgen. Op het Calandlyceum helpen we je daarbij. Zo is er een dyslexiecursus van tien lessen waarbij je in een klein groepje tips en trucs krijgt om het lezen wat makkelijker te maken.

Taal- en rekentoetsen

Soms weet de basisschool al of je problemen met lezen of rekenen hebt. Toch doet elke brugklasser bij ons drie toetsen: twee voor taal en één voor rekenen. Zo kunnen we bekijken wat je niveau is en of je extra begeleiding nodig hebt.

Faciliteiten kaart

Krijg je een dyslexieverklaring (of heb je er al een), dan heb je recht op een faciliteiten kaart. Daarmee krijg je extra tijd bij toetsen of boekverslagen. Het is ook mogelijk dat een toets wordt voorgelezen of dat je er extra instructies bij krijgt.

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.