Naar het vmbo-t

Vmbo-t is de meest theoretische variant van het Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs. De ‘t’ staat voor ‘theoretische leerweg’. Je krijgt dus theorievakken. Op het Calandlyceum kun je op het vmbo-t ook kiezen voor extra kunst & cultuur of extra sport.

Van brugklas tot vmbo-eindexamen

In de onderbouw kun je (in overleg met je mentor) zelf kiezen welke extra begeleiding je nodig hebt. Zo zijn er misschien vakken waarin je extra instructie nodig hebt. Of vakken waarin je je meer wilt verrijken.
In de derde klas doe je een interessetest die je helpt om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding. Verder onderneem je ook diverse activiteiten die je helpen bij je keuze. Zo zijn er ondernemers-, sollicitatie- en communicatietrainingen.
In de bovenbouw krijg je, naast de gewone lessen om je vmbo-t diploma te halen, speciale lessen die je helpen om de vervolgopleiding te kiezen die bij jou past.
In het eindexamenjaar heb je een werkweek in het buitenland.

Vmbo-t/havo-brugklas

We hebben een vmbo-t/havo-brugklas voor leerlingen die tegen havo-niveau aanzitten. Of je daarvoor in aanmerking komt, hangt af van je CITO-score en je werkhouding. Ook bespreken we dat met je meester of juf van groep 8.

Vmbo-diploma op zak

Met een vmbo-diploma kun je verschillende kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een beroep gaan leren op het ROC, waar je uiteindelijk een mbo-diploma kunt halen. Of je stroomt door naar 4 havo. Wij hebben daar ook alvast een informatief boekje over gemaakt. Klik hier om te lezen.

Aanmelden voor vmbo-t

Overstap VMBO-T naar MBO

Deze OZOSchool (overstap zomerschool) is speciaal voor leerlingen die in het komende schooljaar aan een mbo-opleiding beginnen en een week lang willen ervaren, hoe het is om op een mbo-school te zitten. Ook dit jaar is er weer een enerverende zomerschoolweek met stimulerende workshops, sportieve uitdagingen en creatieve activiteiten. Zo kunnen leerlingen zich optimaal kunnen voorbereiden op hun mbo-opleiding. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

 

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.