Naar de havo

Volg je de havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs), dan leg je een mooie basis voor je toekomst. Op het Calandlyceum kun je op de havo ook kiezen voor extra kunst & cultuur of extra sport.

Van brugklas tot havo-eindexamen

  • In de onderbouw kun je (in overleg met je mentor) zelf kiezen welke extra begeleiding je nodig hebt. Zo zijn er misschien vakken waarin je extra instructie nodig hebt. Of vakken waarin je je meer wilt verrijken.
  • In de derde klas bepaal je in welke vakken je examen gaat doen. Dat noemen wij je profielkeuze. Daarmee oriënteer je je al op je vervolgopleiding en beroepskeuze. En daar ben je tot en met de vijfde klas steeds bewuster mee bezig. Zo krijg je sollicitatietraining, voorlichting van studenten en ga je met de klas op bezoek bij een hogeschool.
  • In de vierde en vijfde klas werk je toe naar het examen. Ook dan kun je zelf bepalen in welke vakken je extra begeleiding nodig hebt. Verder zijn er PAL-weken en ga je in de vierde op werkweek in het buitenland.

Havo/vwo-brugklas

We hebben een havo/vwo-brugklas voor leerlingen die tegen vwo-niveau aanzitten. Of je daarvoor in aanmerking komt, hangt af van je CITO-score en je werkhouding. Ook bespreken we dat met je meester of juf van groep 8. Met een havo/vwo-advies kun je ook kiezen voor het technasium.

Havo-diploma op zak

Met een havo-diploma kun je veel kanten op: doorstromen naar het vwo, versneld mbo of het hbo.

Aanmelden voor havo

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.