Daltonband sport

Ben jij een sportieve teamspeler die graag kennis wilt maken met verschillende sporten dan is de Daltonband Sport iets voor jou!

Als je kiest voor de Daltonband sport kom je op het Calandlyceum terecht in een reguliere klas. Naast de twee normale LO (lichamelijke Opvoeding) lessen met jouw eigen klas krijg jij samen met de andere Sportieve Daltonband Sport leerlingen op twee middagen in de week extra sport.

De Daltonband Sport biedt je verdieping en verbreding op het gebied van diverse sporten. Concreet betekent dit dat je meer sporten aangeboden krijgt dan tijdens de reguliere les LO. Daarnaast gaan we tijdens de lessen meer de diepte in waardoor je nieuwe kennis en vaardigheden ontwikkelt. Tijdens de Daltonband sport staan samenwerken en elkaar positief coachen en helpen centraal. Dit is een tweejarige onderbouw programma.

Sporttest

Elke leerling die zich aanmeldt voor Sport krijgt een uitnodiging voor de sporttest. Er wordt dan bekeken hoe je beweegt, hoe je je in een groep gedraagt en waar jouw motivatie voor dit traject vandaan komt. Tijdens de sporttest kijken wij welk traject het best bij je past: Sport Band of misschien Sport Plus?

Na het Calandlyceum verder met sport?

Ook in de bovenbouw kan je kiezen voor extra Sport. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor LO2 (vmbo-t) hiermee kun je later trainer of gymleraar worden. Havo- of vwo-leerlingen kunnen kiezen voor BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij) als eindexamenvak. Als je bij ons deze vakken zeer positief afrondt, krijg je voorrang bij de toelating tot de Hogeschool van Amsterdam (HvA - ALO) en MBO opleiding sport en bewegen.

Geen keuze sport, wel extra sporten?

Je hoeft overigens niet per se een sporttraject te kiezen om nog wat extra te sporten. Via het programma Topscore kun je je na schooltijd helemaal uitleven in verschillende takken van sport, van zaalvoetbal tot tennis tot kickboksen.

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.