Daltonband kunst


Borrel je van de ideeën? Ben je graag creatief bezig? Tijdens de Daltonband kunst krijg je, naast de gewone vakken, extra uren kunst: beeldend en drama. Daarnaast krijg je workshops in fotografie, dans, muziek en nieuwe media. De kunstband op het Calandlyceum is er in het 1e en 2e jaar voor alle niveaus. Wil je even verder lezen wat dat inhoudt? Dan kan je deze mooie welkomstbrief van onze docenten lezen. 

Wat doe je tijdens de kunstband? 
Je komt in aanraking met verschillende onderdelen van kunst en cultuur. Zowel op school, door de lessen en workshops, als buiten school door middel van extra uitjes. Het programma is elk jaar net even anders. Je kunt denken aan fotografieworkshops, het zien van een voorstelling, het bezoeken van een expositie of museum of het kijken van een documentaire. Na elke activiteit ga je zelf aan de slag en kun je met alle inspiratie je eigen ideeën uitwerken.

Schooltoneel
Op het Calandlyceum hebben wij op de vrijdagmiddag het Schooltoneel. Dit betekent: met een groep gemotiveerde leerlingen één middag in de week na school tijd bij elkaar komen, toneel spelen, improviseren, plezier hebben en scènes maken. Uiteindelijk maak je een optreden die je laat zien aan familie en vrienden. Sinds 2020 hebben we twee voorstellingen gemaakt: 'Nablijven!' met 6 spelers en 'Moed/t' met maar liefst 18 spelers van klas 1 tot en met 6 verdeeld over alle niveaus mét en zonder toneelervaring.

Aanmelden schooltoneel
Vanaf juni gaan we weer aan de slag om nieuwe ideeën te verzamelen voor de voorstelling van volgend jaar. We hebben een hele leuke groep die open staat voor nieuwe spelers dus als je graag een keer een kijkje wil nemen meld je zeker aan via sroerig@calandlyceum.nl.

  

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.