Topsport

Als enige Topsport Talentschool van Amsterdam is het Calandlyceum volledig ingesteld op jonge topsporters met drukke schema’s en volle dagen. We begeleiden topsport-leerlingen op vmbo-t, havo en vwo tot en met hun eindexamen. Samen met het TEAM-NL Amsterdam bieden we een onderwijsprogramma dat zo optimaal mogelijk is afgestemd op hun trainings- en wedstrijduren.

EVOT staat voor Expertisecentrum voorgezet onderwijs & topsport. Je krijgt deze status van je eigen sportbond als die je als (groot) sporttalent beschouwt. Met die status mag je je toetsen verschuiven, als je bijvoorbeeld net een belangrijk toernooi hebt. 

De beste combinatie van school én topsport

Uitgangspunt blijft dat school – met een goed diploma – uiteindelijk altijd voorop staat. Daarbij helpen we je zo veel mogelijk.

  • De topsportbrugklas heeft een eigen lokaal en een eigen team van leraren.
  • De Topsportklas is een gemengde klas met de volgende leerlingen: Topsport, sport focus en sport plus.
  • Voor elke topsport-leerling maken we een lespakket op maat.
  • Vaste, klassikale lesuren. Daarbuiten is er tijd en ruimte voor je sport. Heb je op die momenten geen training, dan zijn er verplichte studielessen.
  • Je hebt schoolwerk en als je effectief werkt blijft er weinig over om thuis te maken.
  • Omdat je vaak wedstrijden, toernooien, trainingen en stages hebt – is het belangrijk dat je altijd en overal bij je lesstof kunt. Daarom digitaliseren we steeds meer lesmateriaal en werken de leerlingen in de topsportklas veel met een laptop.
  • Je krijgt op de woensdagochtend een les met jouw klas over mentale vaardigheden, voeding, gezondheid, maar ook af lichamelijke opvoeding in de gymzaal.
  • Leertempo en leerniveau zijn per vak aan te passen. (voorbeeld; je doet vmbo-t, maar omdat je goed bent in Engels kan je dat vak op havo niveau volgen).

Afspraak maken of meer informatie opvragen:
Heb je een Topsportstatus, maak dan snel een afspraak met één van de topsportcoördinatoren. Zij kunnen je uitleggen of het Calandlyceum voor jou een goede keuze is. Mail naar topsport@calandlyceum.nl of bel 06 -15 24 99 97.

Aanmelden:
Om je in te schrijven heb je dit inschrijfformulier nodig. Dit kan je downloaden, invullen en opsturen naar topsport@calandlyceum.nl.
Aanmelden klas 2 t/m 6? Mail naar topsport@calandlyceum.nl.   

Deze opleiding is uitsluitend voor leerlingen met een Topsport-status. 

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. 

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.