Sport Focus

Train jij bij een vereniging en wil je meer? Dan is dit wat voor jou!

Wanneer je dit traject volgt, heb je specifiek gekozen voor één sport omdat je deze sport al beoefent en daar nog meer in wil verbeteren. Je komt bij selectie in de Topsportklas.

Om deel uit te maken van Sport Focus, beschik je over een sterk leervermogen, discipline en heb je de motivatie om de pittige combinatie van sport en onderwijs te kunnen volgen.

Wij bieden de onderstaande sporten aan: 

Caland Basketball
Caland Basketball is het langst draaiende sporttraject dat begon in 2010-2011. Er wordt vanaf schooljaar 2021-2022 een onderscheid gemaakt tussen Caland Basketbal en het Basketball Academy Amsterdam traject. In de onderbouw start je met het Caland Basketbal-traject. Vanuit dit traject kan je worden geselecteerd voor de bovenbouw Basketball Academy Amsterdam waarin het aantal trainingen toeneemt en de inhoud van de trainingen nog meer naar technische details gaat. De hoofdtrainer is Victor Zamorano die zijn roots heeft bij de beste basketbal jeugdopleiding van Spanje, Club Joventut Badalona.

Caland Judo
Het Judo-traject draait al 10 jaar en sinds een aantal jaren is Kai Krabben de hoofdtrainer. Kai heeft veel kennis en ervaring met/over de motorische ontwikkeling van sporters. Kai werkt tevens als talentcoördinator bij de judobond. 

Caland Hockey
Caland Hockey is in schooljaar 21-22 gestart met keepers trainingen. Daarnaast starten wij dit jaar ook met trainingen voor veldspelers. De trainer is Jesper de Korte. Hij is naast regiotrainer voor de KNHB op het moment werkzaam als trainer bij Hurley.

Caland Karate
In samenwerking met Karateschool Fightin’ Nabil organiseren wij extra trainingen voor gemotiveerde en getalenteerde karateka’s.

Caland Volleybal
Met de voornaamste instroom in de bovenbouw organiseren wij in samenwerking met VV de Compaen en met name Sven Vermeulen individueel gerichte trainingen op het Calandlyceum. Sven Vermeulen werkt voor de Volleybalbond en is tevens werkzaam als hoofdtrainer van VV Compaen. 

Caland Handbal
Samen met trainster Sylvia Hofman organiseren we alle handbal trainingen. In 2001/2022 was Sylvia Hofman handbalster van het jaar van de Eredivisie. 

Caland Zwemmen
In samenwerking met zwem(topsport)vereniging de dolfijn organiseren wij twee keer per week een ochtend training waarin de trainers van de Dolfijn de sporters proberen te scholen.

Caland Atletiek
Samen met trainster Urta Rozenstruik worden alle atletiek trainingen verzorgd. Urta Rozenstruik is tegenwoordig atletiektrainster bij de Amsterdamse atletiekvereniging Phanos. 

Caland Rugby
Het streven is in het schooljaar 2022-2023 te starten met Caland Rugby. Hiervoor werken wij samen met AAC Rugby en Rugby Club Amsterdam. De beoogd trainster is Samantha Martinéz Gion en zij is naast trainster bij AAC ook trainster van het Nationaal Team U16 jongens.

Caland Dames Voetbal
Voor getalenteerde voetbal vrouwen organiseren wij trainingen om je voetbal techniek nog meer te verbeteren.  

Aanmelden: Wil je in aanmerking komen voor één van onze sporten? Klik hier om je aan te melden voor de try-outs. 

Heb je vragen? Stuur een mail naar topsport@calandlyceum.nl of bel 06 -15 24 99 97.

Zit je al op een middelbare school, maar wil je toch heel graag bij ons op school komen en deelnemen aan (een deel van) het Sport Focus programma? Neem contact met ons op!
 

TRAININGSCHEMA SPORT FOCUS

 

 

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.