Sport Focus

Train jij bij een vereniging en wil je meer? Dan is dit wat voor jou!

Wanneer je dit traject volgt, heb je specifiek gekozen voor één sport omdat je deze sport al beoefent en daar nog meer in wil verbeteren. Je komt dan in de Topsportklas.

Om deel uit te maken van Sport Focus, beschik je over een sterk leervermogen, discipline en heb je de motivatie om de pittige combinatie van sport en onderwijs te kunnen volgen.

 

Met ingang van het schooljaar 2021-2022 faciliteren wij trainingen voor de volgende sporten:

Caland Basketball
Caland Basketball is het langst draaiende sporttraject dat begon in 2010-2011. Er wordt vanaf schooljaar 2021-2022 een onderscheid gemaakt tussen Caland Basketbal en het Basketball Academy Amsterdam traject. In de onderbouw start je met het Caland Basketbal-traject. Vanuit dit traject kan je worden geselecteerd voor de bovenbouw Basketball Academy Amsterdam waarin het aantal trainingen toeneemt en de inhoud van de trainingen nog meer naar technische details gaat. De hoofdtrainer is Victor Zamorano die zijn roots heeft bij de beste basketbal jeugdopleiding van Spanje, Club Joventut Badalona.

Caland Judo
Het Judo-traject draait al ruim acht jaar en sinds een aantal jaren is Kai Krabben de hoofdtrainer. Kai heeft veel kennis en ervaring met/over de motorische ontwikkeling van sporters. Judo is op dit moment een officieel regionaal talentcentrum (RTC) dat wordt gesteund vanuit de sportbond.

Caland Hockey
​Met ingang van schooljaar 2021-2022 starten we met Caland Hockey. De trainer wordt Jesper de Korte. Hij is naast regiotrainer voor de KNHB op het moment werkzaam als trainer bij Hurley.

Caland Karate
Met ingang van schooljaar 2021‐2022 starten we met Caland Karate, vooralsnog uitsluitend met Karateschool Fightin’ Nabil, één van de meest toonaangevende trainingsscholen in Nederland.

Caland Volleybal
Ook volleybal wordt één van de Sport Focus sporten. In het seizoen 2021-2022 zal Sven Vermeulen de trainingen gaan verzorgen. Hij is tevens trainer van de heren-1 van VV de Compaen.

Caland Handbal
Informeer bij ons voor de huidige stand van zaken. Bij voldoende behoefte gaan wij dit te organiseren. Mail sportacademie@calandlyceum.nl

Caland Rugby
Het streven is in het schooljaar 2022-2023 te starten met Caland Rugby. Hiervoor werken wij samen met AAC Rugby en Rugby Club Amsterdam. De beoogd trainster is Samantha Martinéz Gion en zij is naast trainster bij AAC ook trainster van het Nationaal Team U16 jongens.

Aanmelden: Wil je in aanmerking komen voor één van onze sporten? Kijk de voorlichting en meld je dan aan voor onze try outs. Zit je met vragen? stuur een mail naar sportacademie@calandlyceum.nl of bel Brord: 06 5288 0015.

Zit je al op een middelbare school, maar wil je toch heel graag bij ons op school komen en deelnemen aan (een deel van) het Sport Focus programma? Neem contact met ons op!

TRAININGSCHEMA SPORT FOCUS

 

 

© 2022 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.