Naar het gymnasium

Gymnasium

Om jou optimaal voor je toekomst voor te bereiden, bieden we de gymnasiumopleiding aan. Hierbij verdiepen we ons in de oude verhalen, talen en culturen van de Romeinen en Grieken van meer dan 2000 jaar geleden. We begrijpen wat een ‘zwaard van Damocles’ is, verbazen ons over de heldendaden van Ajax en ontdekken hoe onze eigen talen verwant zijn aan elkaar – en hoe we ze dus makkelijker kunnen leren!

Het Calandgym is een uniek gymnasium

• omdat onze docenten Latijn & Grieks ook in projectvorm lesgeven: je gaat dan bijvoorbeeld een app ontwerpen waarmee je andere leerlingen Latijn leert, of je ondersteunt studenten geneeskunde met jouw uitleg van medisch Latijn, of ontwerpt misschien wel een game op een tentoonstelling in een museum!
  • omdat je bij ons gymnasium én technasium kunt combineren
  • omdat je bij ons ook met een h/v-advies welkom bent - het Caland is er namelijk voor om jou te laten ontdekken wat jij kunt bereiken!

Op zoek naar de oudheid

Op het Calandgym gaan we vaak op zoek naar de sporen uit de oudheid in de wereld van – natuurlijk om de toekomst beter te kunnen begrijpen. We doen excursies naar bijvoorbeeld het Archeon en naar Leiden en Nijmegen, maar bezoeken natuurlijk ook het theater en de bioscoop voor een avontuurlijke reis terug in de tijd. In de aanloop naar het examen maken onze gymnasiumleerlingen échte reizen, naar Frankrijk, Italië, Marokko of Turkije, om ook daar te bewonderen wat de oude culturen ooit betekend hebben - en nog steeds doen!

Op weg naar de universiteit

Het gymnasium leidt je rechtstreeks naar de universiteit: om alvast aan die wereld te wennen, ga je in de bovenbouw af en toe al eens kijken op de Vrije Universiteit of de Universiteit van Amsterdam, en ben je welkom bij lezingen van wetenschappers – zo krijg je al een goed idee van je eigen toekomst!

Klik in de zijbalk hier links voor meer informatie, foto’s of onze gymnasiumchallenges!

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.