Kart-team

Het Calandlyceum heeft een eigen kart. Die rijdt niet op brandstof, maar op stroom. Je hoort hem daarom niet, maar hij haalt makkelijk 80, 90 kilometer per uur! De kart is prachtig lesmateriaal, want er valt van alles aan te doen: elektriciteit berekenen, zwaartepunten vaststellen, wegligging verbeteren, energie terugwinnen, noem maar op. Allemaal zaken die bij het technasium passen. Ook voor de meesterpoef (eindexamenjaar) biedt de kart talrijke mogelijkheden.

En hoe cool is het om te gaan karten? Dat doen we in de First Electro League (FEL), een competitie voor scholieren. Elke maand rijden de scholen tegen elkaar op kart-circuits in Nederland.

Vijfde en zesde klas

In het kart-team zitten leerlingen van de vijfde en zesde klas. Het team bestaat uit coureurs, monteurs, een teamleider en PR-medewerkers (voor publiciteit en sponsoring). Het kart-team, met de bijbehorende kennis, wordt elk jaar als lesmateriaal doorgegeven aan volgende ‘generaties’ leerlingen.

Zelf voor sponsoring zorgen

Het team werft zelf inkomsten, onder meer om onderdelen, stickers en teamkleding aan te schaffen. Zaken die zij nodig hebben voor technische innovaties aan de kart en natuurlijk het vervoer naar de wedstrijden. Dit vervoer wordt nu gesponsord door Hertz.

Steun het kart-team

Wil je het kart-team steunen als donateur of sponsor dan kan dat! Graag zelfs want met elke euro help je de leerlingen om veel leren, bijvoorbeeld over technische innovaties en marketing.
Voor de mogelijkheden kun je mailen naar e-kart@calandlyceum.nl

Het Kart team wordt op dit moment ondersteund door Hertz, de Rabobank en Grabijn Autoschade. U bent dus in goed gezelschap als u mee wilt helpen.

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.