Sportbanden

De sport-Daltonbanden van het Calandlyceum zijn bedoeld voor sportieve teamspelers die graag kennis willen maken met meerdere verschillende sporten en daar ook beter in willen worden. Daarnaast staan samenwerken, elkaar positief coachen en helpen centraal binnen onze gymlessen. Je hebt één Daltonband per week gym (lichamelijk opvoeding) naast je gewone lessen. Dit zijn de extra uren waar jij voor kan kiezen.

Wat doe je in de sportband uren?

In die extra les sport doe je van alles! Je leert bijvoorbeeld een goede salto maken, maar je wordt ook beoordeeld op het correct gooien en vangen van een bal. Je doet dingen die in een ‘gewone’ gymles minder vaak voorkomen. Je maakt natuurlijk ook kennis met verschillende takken van sport. Belangrijk vinden we dat je daarbij goed samenwerkt en op een prettige manier met elkaar omgaat.

Sportcentrum Caland

Naast de school staat Sportcentrum Caland, een van de grootste sportcentra van Amsterdam – compleet met klimmuur. Je krijgt binnen les in de donkere maanden van het jaar en tot de herfstvakantie en in het voorjaar gaan de sportklassen lekker naar buiten – meestal bij sportpark Ookmeer.

Sporttest

Elke leerling die zich aanmeldt voor Sport krijgt een uitnodiging voor de sporttest. Er wordt dan bekeken hoe je beweegt, hoe je coördinatie is en hoe je je in een groep gedraagt. Tijdens de sporttest kijken wij welk traject het best bij je past: Sport Band of misschien toch Sport Plus?.

Na het Calandlyceum verder met sport?

Ook na de onderbouw periode met extra sport kun je nog meer extra sporturen krijgen in het vak Lichamelijke opvoeding 2, bijvoorbeeld als je later trainer of gymleraar wilt worden. Daarmee kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs (Sport & Bewegen). Havo- of vwo-leerlingen kunnen met BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij) als eindexamenvak door in de bovenbouw. Als je bij ons deze vakken zeer positief afrond, krijg je voorrang bij de toelating tot de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en CIOS-opleiding (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders).

Geen keuze sport, wel extra sporten?

Je hoeft overigens niet per se een sporttraject te kiezen om nog wat extra te sporten. Via het programma Topscore kun je je na schooltijd helemaal uitleven in verschillende takken van sport, van zaalvoetbal tot tennis tot kickboksen.

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.