Sport Focus

Train jij bij een club? Dan is dit wat voor jou!

Wanneer je dit traject volgt, heb je specifiek gekozen voor één sport omdat je deze sport al beoefent en daar nog meer in wil verbeteren. Je wordt dan geplaatst in de Topsportklas.

Om deel uit te maken van Sport Focus, beschik je over een sterk leervermogen, discipline en heb je de motivatie om de pittige combinatie van sport en onderwijs te kunnen volgen.

Voorlichting & Informatie

Voorlichting(online) Sport Focus
Wilt u meer informatie? neem contact met ons op! 

Rondje school
Wil jij ook graag even een rondje door de school lopen? 
woensdag 17 maart 2021 | 13:00 - 14:00

Sport Focus Try-Outs
Om deel te nemen aan één van de Focus sporten wordt je uitgenodigd voor een Try-Out. Meld je aan op sportacademie@calandlyceum.nl.

Sport Plus
Meer informatie? mail ons

Inschrijven?
Let op bij het inschrijven kunt u niet het sport profiel opgeven. U krijgt van ons na de inschrijfperiode een e-mail waarin u het (sport)profiel nog kunt aangeven. 


Met ingang van het schooljaar 2021-2022 faciliteren wij trainingen voor de volgende sporten:

Caland Basketball
Caland Basketball is het langst draaiende sporttraject dat begon in 2010-2011. Er wordt vanaf schooljaar 2021-2022 een onderscheid gemaakt tussen Caland Basketbal en het Basketball Academy Amsterdam traject.
In de onderbouw start je met het Caland Basketbal-traject. Vanuit dit traject kan je worden geselecteerd voor de bovenbouw Basketball Academy Amsterdam waarin het aantal trainingen toeneemt en de inhoud van de trainingen nog meer naar technische details gaat. De hoofdtrainer is Victor Zamorano die zijn roots heeft bij de beste basketbal jeugdopleiding van Spanje, Club Joventut Badalona.

Caland Judo
Het Judo-traject draait al ruim acht jaar en sinds een aantal jaren is Kai Krabben de hoofdtrainer. Kai heeft veel kennis en ervaring met/over de motorische ontwikkeling van sporters. Judo is op dit moment een officieel regionaal talentcentrum (RTC) dat wordt gesteund vanuit de sportbond.

Caland Hockey
​Met ingang van schooljaar 2021-2022 starten we met Caland Hockey. De trainer wordt Jesper de Korte. Hij is naast regiotrainer voor de KNHB op het moment werkzaam als trainer bij Hurley.

Caland Rugby
In het schooljaar 2021-2022 starten we met Rugby in samenwerking met v.n.l. AAC Rugby. De trainster is Samantha Martinéz Gion en zij is naast trainster bij AAC ook trainster van het Nationaal Team U16 jongens.

Caland Karate
Met ingang van schooljaar 2021‐2022 starten we met Caland Karate, vooralsnog uitsluitend met Karateschool Fightin’ Nabil, één van de meest toonaangevende trainingsscholen in Nederland.

Caland Volleybal
Ook volleybal wordt één van de Sport Focus sporten. In het seizoen 2021-2022 zal Sven Vermeulen de trainingen gaan verzorgen. Hij is tevens trainer van de heren-1 van VV de Compaen.

Caland Handbal
Informeer bij ons voor de huidige stand van zaken. Bij voldoende behoefte gaan wij dit te organiseren. Mail sportacademie@calandlyceum.nl

Aanmelden: Wil je in aanmerking komen voor één van onze sporten? Kijk de voorlichting en meld je dan aan voor onze try outs. Zit je met vragen? stuur een mail naar sportacademie@calandlyceum.nl of bel Brord: 06 5288 0015.

Zit je al op een middelbare school, maar wil je toch heel graag bij ons op school komen en deelnemen aan (een deel van) het Sport Focus programma? Neem contact met ons op!

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.