Sport Focus

Wil je nog beter worden in jouw sport? Bij de Caland sportacademie kan je school en sport perfect combineren om nog beter te worden. 

Wanneer je dit traject volgt, heb je specifiek gekozen voor één sport omdat je deze sport al beoefent en daar nog meer in wil verbeteren. Je komt bij selectie in de Topsportklas.

Om deel uit te maken van Sport Focus, beschik je over een sterk leervermogen, discipline en heb je de motivatie om de pittige combinatie van sport en onderwijs te kunnen volgen.

Wij bieden de onderstaande sporten aan: 

Caland Basketball
Caland Basketball is het langst draaiende sporttraject dat begon in 2010-2011. Er wordt vanaf schooljaar 2021-2022 een onderscheid gemaakt tussen Caland Basketbal en het Basketball Academy Amsterdam traject. In de onderbouw start je met het Caland Basketbal-traject. Vanuit dit traject kan je worden geselecteerd voor de bovenbouw Basketball Academy Amsterdam waarin het aantal trainingen toeneemt en de inhoud van de trainingen nog meer naar technische details gaat. De hoofdtrainer is Victor Zamorano die zijn roots heeft bij de beste basketbal jeugdopleiding van Spanje, Club Joventut Badalona.

Caland Judo
Het Judo-traject draait al 10 jaar en sinds een aantal jaren is Kai Krabben de hoofdtrainer. Kai heeft veel kennis en ervaring met/over de motorische ontwikkeling van sporters. Kai werkt tevens als talentcoördinator bij de judobond. 

Caland Karate
In samenwerking met Karateschool Fightin’ Nabil organiseren wij extra trainingen voor gemotiveerde en getalenteerde karateka’s. 

Caland Atletiek
Samen met trainster Urta Rozenstruik worden alle atletiek trainingen verzorgd. Urta Rozenstruik is tegenwoordig atletiektrainster bij de Amsterdamse atletiekvereniging Phanos. 

Caland Dames Voetbal
Voor getalenteerde voetbal vrouwen organiseren wij trainingen om je voetbal techniek nog meer te verbeteren.  

Aanmelden Sport Focus test: 
Stuur een mail naar topsport@calandlyceum.nl of bel 06 -15 24 99 97. Voor vragen kan je ons ook altijd bellen of mailen. 

Zit je al op een middelbare school, maar wil je toch heel graag bij ons op school komen en deelnemen aan (een deel van) het Sport Focus programma? Neem contact met ons op!

 

 

 

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.