Caland Topsportklas

Alle (top)sporters in één klas

Topsportklassen hebben een ander dagritme dan de reguliere klassen op het Calandlyceum. Iedere ochtend begint met trainingen en de reguliere lessen lopen van 10:20 tot 13:45. De Topsportklas wordt op VMBO-T, HAVO of VWO niveau aangeboden.

De Topsportklas is een gemengde klas met de volgende leerlingen:
- Topsport (LOOT)
- Sport Focus
- Sport Plus

Ben je een leerling met Topsportstatus (LOOT), dan vinden jouw trainingen normaalgesproken plaats bij jouw eigen sportorganisatie. Neem je deel aan Sport Focus of Sport Plus? Dan train je vier ochtenden per week* vanuit Calandlyceum, waarvan één ochtend met álle leerlingen uit jouw Topsportklas. Heb je een ochtend geen sport? Dan heb je studieles.

In de onderbouw hebben wij zogenaamde vmbo-t/havo klassen en havo/vwo klassen. Vanaf de 3de klas is voor VMBO-T leerlingen een VMBO-T klas met het 3de en 4de leerjaar in één klas. Havo en vwo zitten samen in een 3HV topsportklas om de in de bovenbouw in een havo te zitten met het 4de en 5de leerjaar of in een vwo klas met het 4de, 5de en6de leerjaar bij elkaar.

* Sport Focus volgt twee keer per week hun eigen sport en Sport Plus volgt twee keer per week een oriënterend programma waarin verschillende sportactiviteiten worden aangeboden.

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.