Caland Sportacademie

Dertig jaar ervaring in het combineren van onderwijs en (top)sport

Het Calandlyceum heeft ruim dertig jaar ervaring in het combineren van onderwijs en (top)sport. Wij dragen dan ook als enige school in Amsterdam de titel Topsport Talentschool, wat betekent dat wij leerlingen met topsport-status voorzien van onderwijs. Maar ook sporttalent zonder topsport-status bieden wij mogelijkheden.

Wij verzorgen de volgende richtingen:
- Topsport (LOOT)
- Sport Focus
- Sport Plus

Deze verschillende richtingen komen samen in de Caland Sportacademie. Alle leerlingen die onder onze sportacademie vallen, plaatsen wij in Topsportklassen.

Wij breiden ons sportaanbod uit!

Met ingang van het schooljaar 2021-2022 breiden wij ons sportaanbod uit en faciliteren wij onder de noemer Caland Sportacademie trainingen voor o.a. de volgende sporten:

Sport Focus
- Basketbal
- Judo
- Rugby
- Karate
- Hockey
- Volleybal
- Handbal
- Turnen

Staat jouw sport er niet tussen? Check ons gerust op sportacademie@calandlyceum.nl

Sport Plus
Een mix van o.a. de bovenstaande sporten, maar nog veel meer sporten en leuke sportieve activiteiten.  

De trainingen van de Focus sporten worden aangeboden door het Calandlyceum onder begeleiding van trainers en experts uit de sportwereld.

Leerlingen die één van onze Caland sporten beoefenen, vallen onder de richting Sport Focus. Leerlingen die geen specifieke sport beoefenen of willen kiezen, maar gek zijn op sporten in het algemeen, vallen onder de richting Sport Plus. Beide groepen worden geplaatst in één van onze Topsportklassen na de sporttest.

Er volgt nog een aantal voorlichtingen en (sport)testen. Deze staan als volgt gepland:

Voorlichting & Informatie

Voorlichting(online) Sport Focus
Wilt u meer informatie? neem contact met ons op! 

Rondje school
Wil jij ook graag even een rondje door de school lopen? 
woensdag 17 maart 2021 | 13:00 - 14:00

Sport Focus Try-Outs
Om deel te nemen aan één van de Focus sporten wordt je uitgenodigd voor een Try-Out. Meld je aan op sportacademie@calandlyceum.nl.

Sport Plus
Meer informatie? mail ons

Inschrijven?
Let op bij het inschrijven kunt u niet het sport profiel opgeven. U krijgt van ons na de inschrijfperiode een e-mail waarin u het (sport)profiel nog kunt aangeven. 

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.