Weg met biologie naar het strand


Weg met biologie naar het strand

09/09/2019

Weg met Biologie op 14 september.

Ook dit schooljaar kun je weer lekker de natuur verkennen met Weg met Biologie. De eerste excursie is al op zaterdag 14 september. We gaan naar het strand! Daar gaan we op zoek naar zeedieren. Dat doen we met een groot sleepnet dat we door de zee trekken. Daarna gaan we bij laag water tussen de rotsen van de Zuidpier op zoek naar zeeanemonen, krabben, zeesterren, vissen en nog meer. Misschien zien we vanaf de Zuidpier wel een Zeehond!

Nadat we in het strandpaviljoen van een gebakje en warme chocolademelk hebben genoten, gaan we ook nog op de drijvende steigers in de haven liggen. Ja, liggen. Gewoon op onze buik liggen met ons hoofd over de rand van de steigers. Dan kijken we zó naar het zeeleven. Op de zijkanten van de steiger leven oesters, sponzen, steurgarnalen, krabben, zeewieren en nog veel meer. Natuurlijk gaan we ook wat dieren meenemen voor het zee-aquarium op school.

Wil je mee? Meld je dan snel aan met het strookje onderaan het infoblad.

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.