Webinar over communiceren met kinderen in deze bijzondere tijd


Webinar over communiceren met kinderen in deze bijzondere tijd

16/04/2020

Het is een bijzondere tijd. We hebben ons moeten aanpassen aan een uitzonderlijke situatie en dat vraagt nogal wat van ons allemaal. Het vele thuis zijn met elkaar en tegelijkertijd taken moeten uitvoeren voor werk of school is een ingewikkelde opgave en levert de nodige uitdagingen op.   
Jongeren en kinderen kunnen hevige emoties hebben door hun zorgen, het missen van vrienden en ook de onzekerheid over school. Hoe ga je hier het gesprek over aan en hoe hou je het een beetje gezellig met elkaar? Hoe krijg je je tiener aan het schoolwerk terwijl je zelf ook zo veel aan je hoofd hebt?   

Omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en juist nu wel wat ondersteuning kunnen gebruiken, willen we u uitnodigen om deel te nemen aan een gratis online webinar op woensdag 22 april van 20.00 tot 21.15. Dit exclusieve webinar is speciaal georganiseerd voor alle medewerkers en ouders van het Calandlyceum. Het wordt een digitale bijeenkomst waarin u allerlei vaardigheden krijgt aangeboden. Hiermee kunt u de dynamiek in huis en met name de omgang met uw tiener een positieve impuls geven.  Het webinar wordt gegeven door Heleen de Hertog en Wieke Sieverts, die u via het scherm van uw computer gewoon thuis op de bank kunt volgen. Zelf komt u niet in beeld, maar doet u mee door via de chat-functie vragen te stellen. Uiteraard kunt u ook gewoon luisteren naar de voorbeelden van de andere ouders die meedoen. Verder krijgt u meer te weten over de How2talk methode. Deze coachende manier van communiceren zorgt voor respect en wederzijds vertrouwen tussen mensen en richt zich op de relatie tussen ouder en kind in het bijzonder.  

Om mee te doen kunnen doen kan men zich via een link inschrijven. Deze link staat in de brief naar de ouders en medewerkers. Als u zich heeft aangemeld krijg u een e-mail toegestuurd met daarin weer een nieuwe link die toegang geeft tot de webinar. We kijken uit naar uw deelname op woensdag 22 april! Heeft u geen mail ontvangen of heeft u vragen? Mail dan gerust naar één van de leden van het Team Passend Onderwijs:

Het Team Passend Onderwijs   

Nikki Ludwig Rob GraatsmaSanne JansenChantal Bosma 

© 2020 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.