Vmbo leerlingen Calandlyceum in Halve finale Vakkanjers op 18 maart

03/03/2020

ALKMAAR – 18 maart 2020.
Leerlingen van het Calandlyceum in Amsterdam strijden op woensdag 18 maart bij CSG Jan Arentz in Alkmaar om een plek in de finale van Vakkanjers. In de halve finale presenteren de teams hun oplossingen en ideeën om meer jongeren in beweging te krijgen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale op 10 en 11 juni in Omnisport te Apeldoorn.

Team “Foot-console van Raouane, Salman presenteert:  één nieuw soort van voetbal voor minder invalide kinderen uit te vinden en ze een gevoel hebben dat ze erbij horen en ook voetbal kunnen spelen en hopen daarmee een plek in de finale tijdens te bemachtigen.

Creating space for children
Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat de Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen.

Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederlands presenteren hun oplossingen tijdens de halve finale. “We zijn erg benieuwd naar de creativiteit, frisse blik en technische skills van de teams. We rekenen op bijzondere en unieke ideeën die kinderen tot beweging aanzet” aldus Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation.

Vakkanjers LIVE
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op 10 en 11 juni in Omnisport te Apeldoorn. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de ideeën en oplossingen van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl.

Deze vmbo-scholen presenteren hun ideeën tijdens de halve finale op 18 maart in Alkmaar:

Challenge Vakkanjer Scout:

Hoofdvaart College, Hoofddorp
Kaj Munk College, Hoofddorp

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

© 2020 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.