Radiolab Denktank 020 over discriminatie

25/02/2019

Leerlingen 2T denken mee over oplossingen voor discriminatie

Amsterdam is een superdiverse stad waar ruim 180 nationaliteiten samen leven. Demografische ontwikkelingen laten zien dat op dit moment tweederde van de kinderen en jongeren tot 15 jaar in Amsterdam een niet witte autochtone achtergrond heeft. Dit percentage zal in de toekomst alleen maar groter worden. Op deze toenemende diversiteit zijn wij trots maar brengt ook de nodige wrijvingen met zich mee. Zo is discriminatie op basis van etnische achtergrond voelbaar en zichtbaar in de stad. Oók bij jongeren op school. Daarom gaan leerlingen uit het tweede leerjaar van het vmbo tot en met het vwo tijdens deze speciale Denktank 020 editie samen oplossingen bedenken tegen discriminatie in de stad.

Tijdens de Kick off bijeenkomst hebben 2T leerlingen van het Calandlyceum hun eigen ervaringen besproken en samen met de coaches gestart met het bedenken van oplossingen.

Tussen 28 februari en 9 mei veranderen verschillende OBA wijklocaties in de stad in een mobiele radiostudio. In Radiolab Denktank 020 gaan de leerlingen in denktankgroepjes oplossingen bedenken voor een vreedzame, inclusieve stad. Hierbij krijgen ze handvatten en hulp van ervaren jonge professionals die ieder op verschillende manieren werken aan een inclusieve stad. Aan het einde van de dag pitchen de leerlingen het idee van hun denktankgroep in een radio uitzending die op Salto uitgezonden wordt. Op donderdag 9 mei zullen de leerlingen van het Calandlyceum in Osdorp aanwezig zijn en op de radio hun meningen geven over het discriminatieprobleem en eventuele oplossingen hiervoor.

Op de slotmanifestatie op 15 mei in het OBA theater zullen de beste denktank ideë per school bekend worden gemaakt. De beste 5 denktankgroepjes zullen gaan pitchen op het podium tegenover een vakjurie en de leerlingen in de zaal!

Moge het beste idee winnen en bij gaan dragen aan een oplossing voor dit discriminatie probleem!

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.