Nieuws

Regelmatig zijn er nieuwswaardige zaken die we in deze rubriek beschrijven. 
Voor evenementen, foto's en leuke nieuwtjes verwijzen wij naar onze Facebookpagina en Instagram account.

2 apr lees meer

Loting & Matching

De eerste ronde zit er op! Ruim 250 8e groepers zullen het komende jaar bij ons starten. 
Heb je spijt of ben je geplaatst op een school die je toch niet wilt? Dan hebben we goed nieuws; we hebben nog plaats in de 2e ronde van 3 tot en met 7 april. Kijk hier wat je moet doen

24 mrt lees meer

Informatie over het coronavirus

Op deze pagina houden wij u per dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Klikt u vooral door voor de laatste informatie.

De verspreiding van het coronavirus roept bij alle betrokkenen rondom onze scholen vragen op. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen waar nodig met passende maatregelen komen. Wij zullen altijd de richtlijnen van het RIVM volgen. (Deze richtlijnen worden met grote regelmaat aangepast aan actuele ontwikkelingen.)

 

3 mrt lees meer

Vmbo leerlingen Calandlyceum in Halve finale Vakkanjers op 18 maart

Vmbo’ers van het Calandlyceum uit Amsterdam  presenteren ideeën om jeugd meer te laten bewegen in de halve finale van Vakkanjers
​Leerlingen van het Calandlyceum in Amsterdam strijden op woensdag 18 maart bij CSG Jan Arentz in Alkmaar om een plek in de finale van Vakkanjers. In de halve finale presenteren de teams hun oplossingen en ideeën om meer jongeren in beweging te krijgen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale op 10 en 11 juni in Omnisport te Apeldoorn.

24 feb lees meer

Maggie Doyne op bezoek bij het Calandlyceum

Vrijdag 15 februari bracht Maggie Doyne (CNN Hero of the Year 2015) een bezoek aan het Calandlyceum. Uitgenodigd door Technasium leerling Jasper de Jong hield zij een inspirerend verhaal over haar weeshuis én 'haar'  Kopila Valley School in Nepal. Geïnteresseerd als zij is in onderwijs bracht ze een bezoek aan het Technasium en liet zich informeren over het onderwijsconcept.

Meer lezen over het verhaal van Maggie Doyne en haar Blinknow Foundation

30 jan lees meer

Resultaten Inspectiebezoek aan Stichting Progresso

In november 2019 heeft de inspectie Lumion en het Calandlyceum bezocht voor een verificatieonderzoek. Na een gesprek met het bestuur van Stichting Progresso heeft de inspectie vervolgens op onze scholen haar onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek was primair gericht op de ambitie van de scholen als kansenschool, over de kwaliteitsagenda van het bestuur en de scholen én over de verantwoording en financiële verplichtingen. De inspectie oordeelde dat het onderwijs van voldoende kwaliteit is en dat het bestuur financieel in staat is om dit ook in de toekomst te blijven doen. lees meer....

3 dec lees meer

Op weg naar de Filipijnen

 In de zomer van 2020 gaat een groep leerlingen van het Calandlyceum naar de Filipijnen. Wij willen zoveel mogelijk gezinnen en scholen helpen met onderwijsmaterialen en inhoudelijke hulp. Hiervoor hebben wij uw hulp  nodig!

© 2020 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.