Kikid week op het Calandlyceum

27/05/2021

Gelukkig gaat het op school niet alleen maar over het behalen van je diploma en over de cijfers. Goed in je vel zitten en op een prettige manier met elkaar omgaan is een voorwaarde voor groei. Daarom hebben alle leerlingen uit de tweede klas vorige week workshops gehad over sociale veiligheid in de klas en thuis. Er kwam een theatergezelschap op school en er kwamen experts in de klas die hun eigen - soms confronterende - verhaal aan onze leerlingen durfden te vertellen. U ziet hieronder enkele resultaten in de vorm van tekeningen en gedichten die de leerlingen naar aanleiding van deze workshops hebben gemaakt. Een greep uit de onderwerpen die aan bod kwamen: sexting, man-vrouw verhoudingen in de maatschappij en thuis, gender en seksualiteit, pesten online en fysiek en wat je ertegen kan doen. Volgend jaar komt deze week terug.

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.