Infographic in opdracht van Gemeente Amsterdam


Infographic in opdracht van Gemeente Amsterdam

24/05/2019

Jens Westra en Manar Abechri van het technasium kregen de opdracht van de Gemeente Amsterdam, project Rainproof Lelylaan, de opdracht om een infographic te ontwerpen. De infograhic moest uitleggen hoe de Gemeente Amsterdam, in samenwerking met Waternet, het gebied Lelylaan rainproof wil houden.

Jens en Manar gingen in gesprek met ingenieurs van de Gemeente en kregen uitleg over het onderzoek dat had plaatsgevonden, de resultaten en hoe het afvoersysteem van het water in de wijk werkt. Voorkomen moet worden dat het regenwater op de wegen blijft liggen, overlast veroorzaakt of zelfs dat gebouwen verzakken.

Met al deze informatie gingen ze aan de slag en maakten deze mooie infographic. Heel bijzonder is dat het niet daarbij is gebleven; het Stadsdeel heeft de infographic gebruikt om een mooi informatiebord te laten produceren. Dit mooie bord is inmiddels geplaatst in het stadsdeel op het Willem Frogerplein vlakbij station Lelylaan.

Een mooi voorbeeld van goede samenwerking en een opdrachtgever die leerlingen weet te stimuleren en inspireren, wat leidt tot een creatief en bruikbaar eindresultaat.

Sterker nog, deze case wordt regelmatig gebruikt en werd deze week nog gepresenteerd aan een onderwijs delegatie uit Hongkong door Manar.

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.