Filipijnen Exposure project gaat weer van start

22/11/2018

In 2020 mee naar de Filipijnen???

We proberen om de 2 jaar een Filipijnen Exposure Project op te starten op het Calandlyceum. Na het inzamelen van de benodigde fondsen, eventueel gekoppeld aan een eigen bijdrage, is het uiteindelijke doel een bezoek aan wat nog steeds een derde wereld land is.

Daar ondervinden de deelnemende leerlingen een heel andere cultuur en de derde-wereldproblematiek aan den lijve (exposure). Over 1,5 jaar, zomer 2020, willen wij naar de Filipijnen, voor alweer het 8ste Filipijnen Exposure Project.

Het project beoogt leerlingen bewust te maken hoe het er in de wereld aan toegaat en hoe goed wij het hier eigenlijk hebben (bewustwording). Dat je met het "minimale" ook het maximale uit het leven kunt halen, want ( vaak gek genoeg voor onze leerlingen) : ze zitten daar echt niet te kniezen van "kijk ons eens arm zijn". We bezoeken veel lokale projecten die allen ten doel hebben vooral de jeugd te ondersteunen, denk hierbij aan educatie en talentontwikkeling.

De reis staat gepland voor juli 2020 en zal ongeveer twee en een halve week in beslag nemen (de eerste weken van de zomervakantie)

De groep bestaat uit tussen de 10 en 20 personen (leerlingen en docenten) en allen hebben zich vrijwillig aangemeld.

Wij gaan met deze groep naar verschillende plekken op de Filipijnen (Manilla, Bacolod en Siquijor). Daar bezoeken wij weeshuizen en diverse lokale projecten om onder andere sport en spel met de kinderen te gaan doen.

Ook zullen de deelnemers 1 op 1 optrekken met scholars, Filipijnse kinderen wiens educatie vanuit Nederland gesponsord wordt.
Zij overnachten, eten en gaan naar school met deze scholars en zien en maken hun dagelijkse leven en cultuur daarom van heel dichtbij mee.

Al met al een heel leerzaam project. Maar wel een van de lange adem, nu aanmelden, solliciteren, en pas 2020 weg.

Ben je geïnteresseerd stuur dan voor 15 december 2018 een mail naar: Ron Borst, Witney Gumbs of Jordy Champeau

Bekijk hier de trailer van het Filipijnen Exposure Project.

© 2018 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.