Fietsen is leuk en gezond!

12/06/2019

Onze studenten uit de eerste klas hebben vier maanden geleden meegedaan aan een onderzoek. Dit onderzoek, wat in samenwerking was met gemeente en de universiteit, onderzocht het fietsgedrag van jongeren. Naar aanleiding van de uitslagen van dit onderzoek is er nu een nieuw project.

Drie weken lang kunnen de leerlingen die nu niet of nauwelijks fietsen gratis gebruik maken van fietsen. 50 leerlingen uit de onderbouw doen mee aan dit project, wat verder begeleid wordt door fiets organisatie BYCS. Zij zullen de leerlingen stimuleren en motiveren om de fietsen te gebruiken in de tijd dat ze deze gratis lenen. Hiervoor in de plaats geven de gebruikers feedback over wat ze van de fietsen vinden.
Het doel is dat de leerlingen ervaren hoe prettig en makkelijk de fietsen zijn, dat ze er goed op tijd mee kunnen komen en natuurlijk ter stimulatie van een goede gezondheid.

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.