Eureka!cup 2021 eerste klassen voor het Calandlyceum team

23/06/2021

Amine, Kaouthar, Rayan en Max uit 1C1 winnen de landelijke Eureka!cup 2020-2021  (opdrachtgever installatiebedrijf Kuypers met de opdracht “een duurzaam toetje”)

Vorige week pakten de 2e klassers van het Calandlyceum nog de 1e plaats bij de Eureka!cup voor de 2e klassers, vandaag was het het team van de 1e klassers van het Calandlyceum dat de wedstrijd voor de 1e klassers won.

De Eureka!Cup is een landelijk programma van Stichting Techniekpromotie met wetenschappelijke en technologische vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo en vwo. Hier doen veel technasiumscholen uit heel Nederland aan mee.

Op de vestiging van de opdrachtgever – het bedrijf Kuijpers- in Amsterdam Noord kon de finale zowaar fysiek plaatsvinden. Het moest helaas zonder publiek, maar toch! Middels online presentaties had het team een plaatsje weten te bemachtiging voor deze finale, net als het team van het Metis Montessori Lyceum. Het was een spannende en leuke middag. De oplossing van de opdracht om de restwarmte van een zuivelbedrijf duurzaam te gebruiken wisten beide teams goed aan de jury uit te leggen. De jury had het daarom erg lastig. Maar toch koos de jury koos unaniem voor het team van het Calandlyceum, vanwege het totaalplaatje: alles klopte gewoon. Team Amine, Kaouthar, Rayan en Max: gefeliciteerd!

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.