Calandlyceum verkozen tot Sportiefste School van Nederland

27/05/2021

Het Calandlyceum is zojuist verkozen tot de Sportiefste school van Nederland.

In 2020 werden drie scholen genomineerd uit een hele lijst met aanmeldingen; ‘t Atrium – Amersfoort, het Calandlyceum – Amsterdam en het Montessori College – Nijmegen. De jurybezoeken en prijsuitreiking stonden op het programma voor 2021.

De jury bracht een bezoek aan alle scholen en kregen daar een rondleiding, een sportdemonstratie van de leerlingen en een bevraging van schoolleiding, sectie LO en drie leerlingen.

Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien krijgen deze scholen dan een podium om andere scholen te inspireren.

Vandaag tijdens de finale werden op de eigen locatie van de scholen een sportief programma georganiseerd. De scholen checkten in bij de start en de prijsuitreiking. Centraal werd in de studio alles begeleid en georganiseerd. Ook werden via YouTube de ervaringen van de jury gedeeld van de schoolbezoeken. De Calandlyceum leerlingen hadden een speciaal georganiseerde golf clinic in de buitenlucht op onze buitenlocatie op sportpark Ookmeer.

Na afloop van het sportieve programma werd verslag gedaan van alle ervaringen van de leerlingen en stond vervolgens de prijsuitreiking op het programma. Ook werden de filmpjes getoond van alle leerlingen, die een plan mochten indienen om hun sportlocatie nóg mooier en beter te maken!

"De visie van het Calandlyceum op sport en bewegen sprak de jury erg aan: sport is bij uitstek geschikt om te ontdekken wat je kunt bereiken. Caland heeft het voor elkaar gekregen om de verbinding en betrokkenheid van alle leerlingen bij sport een centrale plaats in de school te laten innemen, ook in Coronatijd. De jury denkt dat de veelbelovende Caland Sportacademie vanaf volgend schooljaar door het winnen van deze prijs een extra impuls krijgt."

Deze landelijke verkiezingen worden georganiseerd door de KVLO. De KVLO is dé belangenvereniging voor docenten en leerkrachten lichamelijke opvoeding èn combinatiefunctionarissen onderwijs en sport. Zij maken zich hard voor voldoende en goed bewegingsonderwijs en voor de belangen van de ruim 10.000 leden. Zij zijn de professionals die op school, tussen en na de lessen, en rondom de school kinderen goed leren bewegen. Dit gebeurt vaak in samenwerking met externe partijen zoals buurtorganisaties, sportverenigingen en andere sportaanbieders (lokaal en landelijk).

Mooie uitleg van "Alles over Sport"

Verslag van AT5

Verslag van Parool:

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.