Auschwitz reis


Auschwitz reis

10/02/2018

De afgelopen week hebben leerlingen van het Calandlyceum een bezoek gebracht aan vernietigingskamp Auschwitz in Polen. 

Het was wederom een indrukwekkende  reis. Er waren 50 leerlingen mee uit alle leerjaren en van vmbo tot vwo.Tijdens het bezoek overheerste de stilte en in veel gevallen ook de afschuw over de verschrikkingen die mensen elkaar kunnen aandoen. Daarnaast was er tijdens de reis ook de gelegenheid voor de leerlingen en docenten om elkaar beter te leren kennen en van deze reis een zeer positieve ervaring te maken. 

Behalve het vernietigingskamp werden in het prachtige Krakow ook de fabriek van Oscar Schindler, het Wawelkasteel en de zoutmijnen van Wieliczka bezocht. Gistermiddag kwamen de leerlingen en begeleiding vermoeid maar voldaan terug. De indrukken en verhalen zullen op school in de les een vervolg krijgen door presentaties in de klassen en door middel van een bijeenkomst met geïnteresseerde ouders op 14 maart.
U kunt zich hiervoor inschrijven per email : info@calandlyceum.nl
Voor het fotoverslag kunt u kijken in het foto-album van de reis.

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.