Ajax en Calandlyceum openen VOschool voor jeugdspelers op de Toekomst


Ajax en Calandlyceum openen VOschool voor jeugdspelers op de Toekomst

19/11/2020

Ajax, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel openen vandaag officieel ‘De Toekomst’, een VO-school voor jeugdvoetballers van Ajax op Sportcomplex de Toekomst. De school is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Ajax en het Calandlyceum, dat onder SOVOP valt, en wordt een officiële nevenvestiging van de middelbare school in Amsterdam-West.

Op De Toekomst krijgt een selectie jeugdspelers onderwijs van een vast team van docenten en andere begeleiders, met als doel hun onderwijs naadloos te laten aansluiten op hun trainingsschema. De hoge onderwijskwaliteit van het Calandlyceum, gecombineerd met hun jarenlange ervaring als school voor jonge topsporters, was de aanleiding tot een officiële nevenvestiging van de school op het trainingscomplex van Ajax.

Ewald Weiss, bestuurder van SOVOP: “Gezien de jarenlange ervaring van het Calandlyceum als de enige Topsport-talentschool in Amsterdam is het niet verrassend dat juist deze school een volgende stap zet in de samenwerking met een topclub als Ajax. De vestiging op Sportcomplex de Toekomst is een unieke manier om het talent binnen Ajax verder te ontwikkelen.”

Edwin van der Sar, Algemeen Directeur Ajax. “Bij Ajax willen wij complete voetballers opleiden en school speelt daarbij een grote rol. De spelers moeten meer kunnen trainen. Daarom zijn wij jaren geleden al samenwerkingen aangegaan met het Calandlyceum, het ROC Amsterdam en het Calvijn College om hen te faciliteren in het geven van onderwijs op ons eigen Ajax-complex. Zo kunnen alle jeugdspelers, op alle schoolniveaus, onderwijs krijgen op ons eigen trainingscomplex, waardoor ze meer tijd hebben voor trainingen. Wij zijn heel blij dat we met deze officiële vestiging van het Calandlyceum, de volgende stap in onze ambities kunnen zetten.”

Marian van der Weele, wethouder Onderwijs van de gemeente Ouder-Amstel: “Het is de eerste keer dat een VO-LOOT school en een topclub binnen onze gemeente op dit niveau samenwerken. De combinatie van de ervaring van het Calandlyceum en het topsportklimaat binnen Ajax is een mooie afspiegeling van onze ambities voor de toekomst.”

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.