Nieuws

Regelmatig zijn er nieuwswaardige zaken die we in deze rubriek beschrijven. 
Voor evenementen, foto's en leuke nieuwtjes verwijzen wij naar onze Facebookpagina en Instagram account.

15 okt lees meer

Ouderavond 'Loslaten en verbinden' met Steven Pont

Hoe blijf je in contact met je puber?

Op donderdag 8 november organiseert de ouderraad een thema-ouderavond op het Calandlyceum over de relatie met je puber kind. Hiervoor is Steven Pont uitgenodigd. Het thema is 'loslaten en verbinden'. Steven Pont gaat met ouders in gesprek over de paradox hoe je je puberkind kunt loslaten en tegelijkertijd de relatie kunt verstevigen.

Vragen van u als ouder vormen het startpunt om iets te vertellen over het puber brein en de 5 dingen die je aan een relatie met je puberkind kunt toevoegen. Meldt u zich snel aan? Vol = vol.

15 okt lees meer

Auschwitz reis 2019

Aanmelden is vanaf nu mogelijk

In 2017 ging de eerste groep leerlingen naar Auschwitz; 39 leerlingen kwamen helemaal onder de indruk terug uit dit voormalige concentratie- en vernietingskamp. In 2018 groeide de groep naar 50 leerlingen en was wederom een indrukwekkende ervaring.

Daarom vertrekt na de kerstvakantie, in januari 2019, wederom een bus vol met leerlingen naar Polen.

Wil je er bij zijn? Geef je dan snel op en schrijf een klinkende motivatiebrief 

11 okt lees meer

Weg met Biologie naar de Waterleidingduinen

Biologie is een prachtig vak, maar niet alles kunnen we in het biologielokaal laten zien (of laten voelen, ruiken, proeven,...) Daarom organiseren je biologiedocenten al jarenlang mooie excursies de natuur in. Op donderdag 1 november gaan we met bus 80 naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. We gaan kijken naar de damherten. Misschien zien we ook nog een vos van dichtbij!  Geef je snel op!

17 sep lees meer

Debatteam Calandlyceum in finale Unicef Kinderrechten toernooi

Het Debatteam van het Calandlyceum heeft mee gedaan aan de finale van het Unicef Kinderrechten toernooi in de Ridderzaal in Den Haag. Ze hebben weliswaar niet gewonnen maar een pittige en onvergetelijke dag gehad. Niet in de laatste plaats door de aandacht van de landelijke politici voor de leerlingen. Dit belooft wat voor dit geweldige team. 

10 sep lees meer

Basketball Academy Amsterdam organiseert coach-clinic

Op zondag 23 september 2018 organiseert Basketball Academy Amsterdam een clinic voor coaches. Dragan Lukovski en Josep Maria Margall zullen dan in Sportcentrum Caland in Amsterdam hun kennis delen. De clinic is bedoeld voor trainers en coaches. Voor deze clinic krijgen deelnemers met een coachlicentie 4 punten voor een BT3/A licentie en 5 punten voor een BT4/B/C licentie

© 2018 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.