Nieuws

Regelmatig zijn er nieuwswaardige zaken die we in deze rubriek beschrijven. 
Voor evenementen, foto's en leuke nieuwtjes verwijzen wij naar onze Facebookpagina en Instagram account.

27 jan lees meer

Weg met Biologie naar het strand en de duinen.

Biologie is een prachtig vak, maar niet alles kunnen we in het biologielokaal laten zien (of laten voelen, ruiken, proeven,...) Daarom organiseren je biologiedocenten al jarenlang mooie excursies de natuur in.  Zaterdag 2 februari trekt Weg met Biologie er weer op uit. Het wordt een sportieve excursie naar het strand en door de duinen ten zuiden van Zandvoort. Op het strand gaan we 'strandjutten'. Geef je snel op!

25 jan lees meer

Voorstelling "Samen of Alleen?"

De voorstelling Samen of Alleen? is het bijzondere resultaat van een week lang creatieve arbeid van alle leerlingen uit 4 VWO. Vriendschap en eenzaamheid zijn in deze voorstelling belangrijke thema’s. In vier groepen maken zij, onder begeleiding van docenten van het Calandlyceum, en ondersteund door coaches van Internationaal Theater Amsterdam, een theatrale presentatie. 

Meld je snel aan!! 

7 jan lees meer

Masterclassen Technasium

In januari en februari zijn er twee series met Masterclasses voor groep 8 leerlingen die geinteresseerd zijn in het Technasium.

De Masterclass is een workshop van drie halve dagen die doordeweeks, tijdens schooltijden, wordt gegeven op het Calandlyceum. De leerlingen krijgen een opdracht en voeren deze in een team van vier leerlingen uit. Zij maken tijdens de workshop gebruik van apparatuur en gereedschappen in de werkplaats. Leerlingen die interesse hebben kunnen op de basisschool vrij vragen voor de desbetreffende dagen.

Inschrijving voor deze dagen is noodzakelijk. Er is ruimte voor 16 leerlingen per masterclass dus geef je snel op want vol=vol!

 

7 dec lees meer

Volgende week Technasium Parade

Volgende week woensdagavond, 12 december, is de volgende Technasium Parade!

Kom vooral kijken naar de presentaties van leerlingen en opdrachtgevers. Het is de eerste Parade die helemaal door leerlingen is georganiseerd.
Iedereen  is van harte welkom vanaf 19.00 uur!

22 nov lees meer

Filipijnen Exposure project gaat weer van start

In 2020 mee naar de Filipijnen???

Iedere 2 jaar wordt op het Calandlyceum een Filipijnen Exposure Project opgestart.

Het doel is om fondsen te werven voor een educatieve reis naar de Filipijnen. Met een groep leerlingen gaan we daar kennis maken met de cultuur van een derde wereldland en proberen we een bijdrage te leveren aan lokale projecten en weeshuizen. Lees hier meer...

 

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.