Leerlingen over hun technasium opleiding

“Ik wil later bij NASA gaan werken.”

Harsimran Singh

“Onderzoek & Ontwerpen is een vak waarbij je jezelf kan testen. Toen ik met de basisschool hier voor de eerste keer binnenkwam, wist ik meteen: dit wil ik ook! Zeker als je jezelf veel dingen afvraagt is het technasium erg leuk. Dat heb ik zelf ook, ik heb altijd vragen in mijn hoofd. Ik wil later bij NASA gaan werken, het Amerikaanse ruimtevaartbureau. Ik denk dat het technasium dan een mooi begin is. Je leert hier allemaal dingen die je later ook kunt gebruiken. Het technasium maakt ‘school’ ook anders, vind ik. Je krijgt hier inspiratie. Je ziet leerlingen hier ook vaak in tussenuren en na schooltijd nog terugkomen om verder te werken aan een project.”

Technasium is véél meer dan sleutelen!

Lina Boukhoubza

"Ik heb als meisje voor het technasium gekozen en ik heb geen minuut spijt! Je doet opdrachten voor het bedrijfsleven, moet adviesrapporten schrijven, leuke opdrachten doen, dingen ontwerpen. Heel afwisselend dus. Sommigen denken bij technasium aan sleutelen enzo maar het is echt nadenken, ontwerpen en onderzoeken. Ik vind het leuk om de leider van het onderzoek te zijn en met ideeën te komen en die samen met de groep uit te werken. Je krijgt best veel vrijheid en verantwoordelijkheid om opdrachten uit te voeren. Ik zou willen dat meer meisjes kiezen voor het technasium. Je kan er echt alle kanten mee uit!!
Meisjes zijn heel goed in onderzoeken, ontwerpen en beta vakken, dus horen hier juist thuis. Ik wil later de politiek in en denk dat ik met het technasium een hele fijne basis heb straks."

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.