Gaby Herweijer

Geboortedatum: 14 september 1990.

Calandlyceum: 2002-2008.

Toen: Dromend van een bestaan in musicals.

Nu: Gezondheidswetenschapper, diëtiste, met eigen praktijk (Voeding plus Advies). Co-auteur van het succesvolle boek ‘Eet als een expert’. Geeft les over voeding.

Het grote plan was om later in musicals te schitteren. Dans, toneel en zang – het kon Gaby in haar jonge jaren niet expressief genoeg. Ze leefde als een topsporter, zoveel uren gingen er in zitten. ‘Maar als je het wilt maken in musicals moet je héél goed zijn. Ik kwam er achter dat ik daar niet echt goed genoeg voor was. Bovendien wilde ik wèl iets studeren, dat zou moeilijk samengaan met een fulltime bestaan in musicals. Dus die musicaldroom heb ik op goed moment toch maar laten varen…’

 

Gaby worstelde zelf met coeliakie, een darmaandoening waarbij je geen gluten mag eten. Ze dacht voor een vervolg op het Calandlyceum even aan een studie Geneeskunde, maar haar moeder wees haar op Voeding & Diëtetiek. Een schot in de roos. Jaren later heeft ze – op twee steenworpen van haar oude middelbare school – haar eigen dieetpraktijk, Voeding+Advies, waar ze mensen helpt om te gaan met een (streng) dieet. Daarnaast geeft ze aankomende leefstijlprofessionals op InHolland les over voeding.

‘Die combinatie van lesgeven en praktijk bevalt me prima. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken: het overdragen van kennis over voeding aan andere mensen. Er zijn vooral veel vrouwen met onbegrepen buikklachten. Ik vind het leuk dat ik die kan helpen, op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Er wordt tegenwoordig al zoveel flauwekul verteld over voeding.’

(Oktober 2016)

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.