Auschwitz reis 2022

Wat gaat er gebeuren?

We gaan op reis naar Auschwitz in het zuiden van  Polen. Auschwitz was het grootste vernietigingskamp dat Hitler liet bouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Honderdduizenden mensen zijn daar vermoord, vooral door gifgas. Wij willen dit kamp bekijken, bespreken waarom dit is gebeurd en wat wij nu nog kunnen leren van deze verschrikking.

Behalve Auschwitz zullen we ook minder heftige en leuke dingen zien zoals de mooie stad Krakow  waar we slapen. Er is ruim tijd om deze stad zelf te gaan bekijken. We gaan ook naar eeuwenoude zoutmijnen bij Wieliczka en de fabriek van Oscar Schindler (ook wel bekend van de film Schindlers List).
De reis duurt 5 dagen, we vertrekken zondag 6 februari 2022 om 6.30 in de ochtend en zijn donderdag 10 februari 2022 in de middag terug.

Wie mag er mee:

• Alle 2e klassers
  • De 3e  klassers van  HAVO en VWO
  • Alle bovenbouw leerlingen  (dus 3+4 VMBO, 4+5 HAVO en 4+5+6 VWO). Leerlingen die Geschiedenis of Maatschappijwetenschappen in hun profiel hebben krijgen voorrang op de lijst.

Hoe kan je aanmelden voor de reis?

Hieronder vind je de link naar het inschrijfformulier. Dat inschrijfformulier vul je helemaal in. Je motivatie om mee te willen gaan is belangrijk. Dit formulier vul je in én verzend je voor 1 december. Daarna gaan we de 50 leerlingen selecteren die mee kunnen en krijg je zo snel mogelijk bericht als je meekan. We kijken naar je motivatie maar ook dat er ongeveer evenveel leerlingen van vmbo, havo en vwo zijn en dat alle leeftijden zijn vertegenwoordigd.

AANMELDEN & MOTIVATIE

Wat wordt er van je verwacht als je mee gaat:

• Je bent tenminste 2 weken volledig gevaccineerd op het moment dat we weggaan.
  • Je hebt toestemming van thuis voor deze reis!
  • Je hebt vooraf betaald (de kosten per leerling zijn 120,-)
  • Je doet mee aan de voorbereidingsbijeenkomsten (waarschijnlijk 2)
  • Je deelt achteraf je ervaringen met schoolgenoten. (bijvoorbeeld een presentatie in je klas)
  • Je hebt toestemming van je mentor en regelt met je docenten dat de gemiste lessen geen nadelige gevolgen hebben.
  • Je neemt alle informatie die je vooraf krijgt door.

Wat is er betaald met jouw eigen bijdrage?

• Alle vervoer (met bus)
  • 3 overnachtingen
  • 3 x ontbijt en 2x diner
  • Alle entreeprijzen, de gidsen in Auschwitz, de zoutmijnen en de fabriek van Schindler.

Waar kan ik nog meer lezen over de Auschwitz reis?

We hebben een Auschwitz pagina op de website waar je linkjes vind naar een verslag uit 2017 van de reis, een foto verslag.

Wat moet je zelf nog extra betalen

4 x middageten, 1x avondeten en zakgeld (bv geld voor souvenirs).

Vragen: Meester Kocyigit  dkocyigit@calandlyceum.nl en meester de Beer: rdebeer@calandlyceum.nl

© 2021 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.