Psychologie les

Het vak Psychologie


Op het Caland bieden wij het nieuwe vak Psychologie aan op het gymnasium en technasium! Het slimste vak dat er is, want hier wordt je slimmer in hoe je slimmer kunt worden!!

Je leert hier van alles over je brein en je geheugen, maar ook over het omgaan met elkaar - en met jezélf. De wetenschap van de psychologie kan ons helpen om op alle gebieden in het leven succesvoller te worden (wat dat voor jou ook moge zijn)!

 

Wil jij bijvoorbeeld leren hoe je je het beste kunt voorbereiden op dat enge proefwerk, grote optreden of die belangrijke wedstrijd?

 

 

 

Ontdek hoe verschillend je hersenhelften van elkaar zijn en hoe je ze goed kunt laten samenwerken! En leer hoe je het beste kunt onthouden en studeren, en hoe je sneller nieuwe denkverbindingen in je brein kunt maken!

 

 

Zonder ogen kan een mens niet basketballen toch? Of fietsen? Verbaas je erover dat Ben Underwood dat wel gelukt is, en ontdek volgend jaar bij ons wat hij met zijn hersenen heeft gedaan om dat mogelijk te maken!

 

 

 

Wil je begrijpen hoe slim, mooi, gaaf, vreemd en maf menselijk gedrag in elkaar zit? Begrijp jezelf en anderen beter!

 

 

 

Wist je dat je hersenen 25% van alle energie die je uit je eten en drinken haalt, verbruiken? Dus van 4 boterhammen is er één voor je hersenen! Je moet dus genoeg eten om je goed te kunnen concentreren! En wist je dat je denkvermogen op het moment dat je naar lekker eten kijkt, vermindert omdat je hersenen eetprikkels aan het verwerken zijn?

 

 

Misschien vraag je je ook af waarom sommige mensen gelukkig zijn, en andere minder? Ontdek wat de wetenschap daarover zegt en pas het toe voor het geluk van jezelf en de mensen waar je van houdt!

 

Zijn dit dingen die jou interesseren, dan is het vak Psychologie echt iets voor JOU!

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.