De kunstvakken

Kunst en cultuur zijn belangrijk op onze school: wij zijn een cultuurprofielschool. 

Het cultuurprofiel zorgt voor verbinding in onze school. Door middel van culturele activiteiten bevorderen we het zelfvertrouwen van de leerlingen en het plezier in het schoolgaan. Leerlingen krijgen de mogelijkheid hun eigen talenten te ontwikkelen. Een fantastisch voorbeeld van de kunstband beelden klas 1 en 2 kunt u HIER downloaden en bekijken.

In leerjaar 1 en 2 krijgen de leerlingen de volgende kunstvakken aangeboden: beeldend, tekenen, handvaardigheid, muziek en drama. Tekenen, handvaardigheid en drama zijn bovendien examenvak op alle niveaus.

Drama als examenvak
Vanaf schooljaar 2022-2023 is het zover: drama wordt een examenvak! Dat betekent dat je in 3T en 4T, en in 4H en 5H, drama kunt volgen. Je krijgt dan elke week 4 uur les. Een deel is theorie, een deel is praktijk. Onderdelen van het examenprogramma zijn het maken van een portfolio waarmee je je presenteert in het werkveld, het leren over theatervormen in verschillende landen en culturen en het maken en spelen van een eigen voorstelling. Ook gaan we naar het theater om een voorstelling te zien, nodigen we jonge acteurs uit om je alles over hun werk te vertellen en leer je over theatergeschiedenis. Met drama als examenvak leer je je eigen stem en stijl vorm te geven en zie je wat er na je periode op onze school allemaal mogelijk is op het gebied van theater.

Bovenbouw CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming)
In de bovenbouw volgen alle leerlingen het vak CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming). Bij CKV maken de leerlingen kennis met diverse kunstuitingen door er zelf mee aan de slag te gaan. 
Het cultuurprofiel van de school levert een bijdrage aan een succesvolle schoolcarrière en helpt leerlingen zich te ontwikkelen als zelfstandige, expressieve, kritische denkers. 

De kunstvakken, eindexamenexposities, de kunstband en culturele activiteiten en projecten zorgen ervoor dat de school dagelijks een waarneembare kunst- en cultuursfeer ademt. Wil je kijken hoe het werk van de bovenbouw bij Beeldende Kunst er uit ziet? Klik dan hier en kijk naar de geweldige presentatie.

Onderaan de pagina vind je 2 video's. De eerste is de Kunstband presentatie drama. De tweede is het Science & Art project!. 

We hebben 2 leuke koppelspellen voor je gemaakt. Als je op onderstaande afbeeldingen klikt kom je in het spel. Veel kijk en speel plezier!

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.