Aanmelden en matching brugklas

Leerlingen van groep 8 met de volgende adviezen kunnen worden toegelaten tot het Calandlyceum:

  • vmbo-theoretisch
  • vmbo-theoretisch/havo
  • havo (technasium)
  • havo/vwo (technasium)
  • vwo (technasium, gymnasium)

Aanmelden voor het Calandlyceum

Leerlingen van groep 8 krijgen uiterlijk 10 februari 2023 hun definitieve advies. De aanmeldingsperiode van de Gemeente Amsterdam is dit jaar van 6 maart 2023 t/m 16 maart 2023. Je kunt je bij de middelbare school van je keuze aanmelden op de nieuwe, digitale manier. Heb je nog vragen over de loting & matching dan kan je contact opnemen met onze administratie.

Wil je overstappen van je huidige middelbare school naar het Calandlyceum, bijvoorbeeld omdat je het niet naar je zin hebt, je moet afstromen maar dat kan niet op jouw school óf omdat je sport op intensief niveau beoefent? Dan kan dat zeker. Lees hier verder!

Procedure aanmelden

Op de website keuzegidsamsterdam.nl krijg je de hele procedure uitgelegd. Of klik hier voor het instructiefilmpje digitaal aanmelden bij ELK voor ouders.

Heb jij Caland op 1 en lukt het aanmelden niet? Maak dan een afspraak tussen 10 en 11:30. Een afspraak kan je maken door een mail te sturen naar elk@calandlyceum.nl of door te bellen naar de administratie (020) 667 53 53.

Keuze middelbare scholen

Zet het Calandlyceum op nummer 1, want plaatsing is gegarandeerd; in het juiste niveau en met het gewenste profiel.

Matching voor scholen in Amsterdam

In Amsterdam moet je na de open dagen een voorkeurslijst maken met scholen waar je heen zou willen. De school waar je het liefst heen wilt, zet je op de eerste plaats van je lijst. Daarna op volgorde van je voorkeur andere scholen.

Als je je digitaal hebt ingeschreven krijg je een lotingsnummer van de computer. Is jouw nummer aan de beurt, dan wordt gekeken of je geplaatst kan worden op de school bovenaan je voorkeurslijst. Is op die school geen plek meer, dan kom je in aanmerking voor de volgende school op je lijst, enzovoorts. Is er dan onverhoopt op alle scholen van je lijst geen plek, dan mag je opnieuw een voorkeurslijst maken van scholen waar nog plek is. Maar het is dus verstandig om meteen al een ruime lijst te maken.

Let op: aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige kernprocedure kun je lezen in de Keuzegids die de gemeente Amsterdam heeft verspreid onder ouders/ verzorgers leerlingen groep 8.  Ook op voschoolkeuze020.nl  kun je de hele procedure lezen.

Hulp nodig bij aanmelden

Mocht het je niet lukken om jouw kind digitaal aan te melden dan helpt de leerkracht van groep 8 of de intern begeleider van de basisschool je verder. Mocht je andere technische problemen ondervinden bij het digitaal aanmelden, dan kan je terecht bij de servicedesk van ELK via servicedesk.ouders@elkadam.nl of bellen naar 020-8119944.

Voorrang

Leerlingen die van een Dalton-basisschool komen, krijgen voorrang bij de aanmelding op het Calandlyceum. Dat geldt ook voor leerlingen voor de Topsportklas. 

Buitenleerlingen

Buitenleerlingen zijn leerlingen van basisscholen die niet met de Amsterdamse systemen werken. Ouders van buitenleerlingen kunnen hun digitale aanmelding regelen door in eerste instantie een mail te sturen naar servicedesk.ouders@elkadam.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Roepnaam
  • Tussenvoegsel
  • Achternaam
  • Advies
  • E-mailadres ouder.

Op het e-mailadres wat je doorgeeft ontvangt je dan een mail met daarin een link om een account aan te maken voor digitaal aanmelden in het ELK systeem. Vervolgens zal de school van eerste voorkeur contact met je opnemen om de aanmelding verder in orde te maken. Verder verloopt de procedure precies hetzelfde als bij leerlingen uit Amsterdam.

(Bron: voschoolkeuze020.nl)

Profiel kiezen

Heb je interesse in ons gymnasium, technasium, sport of cultuur profielen?
Schrijf je gewoon in op het passende niveau. Na inschrijving krijgen alle leerlingen de vraag of ze willen kiezen voor een profiel.

Samen met je vrienden

Leerlingen van dezelfde basisschool vinden het vaak leuk om bij elkaar in de brugklas te komen. Dus dat proberen we te regelen, maar dat hangt natuurlijk ook af van je schooladvies (en de vraag of je voor sportklas, kunst- en cultuurklas, technasium of gymnasium kiest). Als je liever in een klas met allemaal nieuwe gezichten wilt beginnen, dan kunnen je ouders dat bij de aanmelding laten weten.

Kennismakingsdag en schoolboeken bestellen

Kom je op het Calandlyceum, dan kun je voor de zomervakantie al een keer kennismaken met je nieuwe klasgenoten en je mentoren. Zo kun je vast een beetje aan elkaar wennen. Je doet kennismakingsspelletjes met de klas en de mentoren vertellen wat over het dagelijks leven van een brugklasser op het Caland. In de zomervakantie moet je al je schoolboeken bestellen, maar daarover krijg je op tijd nog informatie.

Vragen

Met vragen over inschrijven, loting & matching bij het Calandlyceum kun je contact opnemen met de administratie, via het mailadres aanmeldingen@calandlyceum.nl. We proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Handige links

© 2023 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Parego webdesign Amsterdam | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.